Ali pretiravamo s športom?

Kdo kdaj pa kdaj ne pretirava s treningom. Saj moraš dati od sebe 110 % ali pa 120 %, se strinjam. Pa kdaj prisiliš svoje telo, da ti da 200 %? Bolečina, ki jo čutiš danes, bo tvoja moč jutri, kajne? Pa si prepričan, da nisi na dobri poti h kakšni poškodbi npr. nategnjeni mišici, pretirani obremenitvi sklepov ali izčrpanosti, da bi naslednji dan ali dva vzel dopust.

Vsak ima momente, ko imaš motivacijo, da bi presegel samega sebe in ko imaš končno dan ali dva dopusta dosegel vse, kar si imel v planu za naslednjih par mesecev. Jaz že vem, da se takšna 😄 Kaj pa lahko narediš, da si pomagaš, ko se ne moreš premagat da ne bi 🙈 Ena izmed stvari je, da se hidriraš in primerno načrtuješ obroke.

Čeprav glava hoče, ti ne pomaga kaj dosti, če noge ne morejo. Ne pozabi na dodajanje magnezija, ki ga s potenjem med treningom še hitreje izgubljamo. Meni najljubši je takšen, ki ga ni treba raztapljati v vodi, ampak ga samo direkt daš v usta. Ni ga čez komot pa še vedno je z mano v ruzaku.

Še ena pomembna stvar so mi oblačila. Prisegam na kompresijo, če že ne kompresijskih pajkic za podporo stegenskim mišicam in kolenu, pa vsaj kompresijske nogavice, da pomagajo pri cirkulaciji krvi, ko kri iz nog potiskajo nazaj proti srcu. Tako kri hitreje kroži in dostavlja kisik celicam ter odnaša odpadne snovi. Najboljše kompresijske nogavice stisnejo pri gležnju, pritisk pa postopoma popušča proti vrhu noge in ustvari boljši pretok po venah, s tem pa preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem in napornem dnevu.

Včasih pa je najpomembnejši prav počitek, da si telo opomore od vseh mikroskopskih poškodb mišic in kit, ki nastanejo med vadbo. Ne pozabi, včasih je manj več.

prijavi se na e-novice

Športne kompresijske nogavice znižane do 40%

-40%
45,00  vključno z DDV
-30%
19,90  vključno z DDV
-40%
39,90  vključno z DDV

M2O - tekaške kompresijske nogavice

M2O kompresijske nogavice, kratke

19,90  vključno z DDV
#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor