Vodič med DexShell nepremočljivimi nogavicami

Zadnje časa dobivamo veliko vprašanj glede uporabe nepremočljivih nogavic v toplejšem vremenu. Kljub ne preveč zimskim temperaturam nas pred brezskrbnimi aktivnostmi zunaj ovirajo dež, blatne luže in veter.

Torej katere DexShell nogavice izbrati za prehodno obdobje?

nepremocljive-nogavice-za-pohodnistvo

Najprej pomislite za kakšen namen jih boste uporabljali? Kolesarjenje, pohodništvo, tek, sprehodi, ribolov, jadranje, delovno oblačilo…?
DexShell ponuja nogavice različnih debelin, termo efektom, dolžin in materialov.

Pri aktivnejših dejavnostih svetujemo, da izbirate svoj model med ultra tankimi ali ultra lahkimi nogavicami. Notranji material obeh modelov je naravni bambus, ki preprečuje nastajanje neprijetnega vonja in skrbi za odvajanje odvečnega znoja.

Membrana Porelle® vas bo ščitila pred dežjem, blatom in vetrom.
Indeks prepustnosti vodne pare (WVP) pa je 15.000 g/m2 po standardu ASTM E96:95, kar omogoča učinkovit nadzor mikroklime v DexShell izdelkih. Zračnost in udobje vam bosta omogočila, da ste aktivni na prostem brez mokrih nog in žuljev.

Kljub najnižjemu termalnemu faktorju, le 1 od 5, bo nogam ob hladnih jutrih še vedno dovolj toplo in ne prevroče ob toplejših popoldnevih.

Za tiste, ki nepremočljive nogavice potrebujete za dejavnosti, kjer ni veliko gibanja, npr. ribolov, lov, vožnja s supom ali kajakom, jadranje, delovno mesto…  pridejo v upoštev toplejše nogavice oz. nogavice z višjim toplotnim faktorjem, kot naprimer 2-3 od 5.
Vam priporočamo nogavice Thermlite termo nogavice iz merino volne ali nogavice iz mešanice volne Drirelease ali nogavice Coolmax.

Prednost nepremočljivih in neprepihljivih nogavic, rokavic in podkap pa lahko izkoristite tudi vsi kolesarji, ki se pogumno borite z vetrom na kolesu. Bandana ruta pa vam lahko ščiti kot dodatna zaščita, saj le ta nima lastnosti nepremočljivega in neprepihljivega materiala.

Dodaj odgovor

preloader