5 RAZLOGOV ZAKAJ ŠPORTNE KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Ali tudi ti ob besedah “kompresijske nogavice” pomisliš “mlad-a sem še, to ni zame!”.

Imaš utrujene, otekle ali boleče noge? Krčne žile? Venska tromboza?
Ali pa morda želiš delovati preventivno in hkrati imeti na koncu dneva sveže in spočite noge?

Poletje in vročina slabo vplivajo na tvoje žile, kar povečuje težave z venskim popuščanjem. Poskušali ti bomo pomagati pri odločitvi o nakupu kompresijskih nogavic. V nadaljevanju ti bomo predstavili možne težave z žilami na nogah in o rešitvah, ki jih prinašajo kompresijske nogavice.

Česar se verjetno ne zavedaš, je to, da ne glede na starost, stopnjo aktivnosti in morebitne težavami z nogami, kompresijske nogavice ti lahko samo koristijo pri vsakodnevnih opravilih.
.

 1. Kompresijski športne nogavice M2O imajo ergonomsko oblikovane (AIB) protivnetne pasove, ki pomagajo podpirati spodnji del noge med vadbo. Dajejo vam prednosti polnega (ROM) obsega gibanja in hkrati nudijo maksimalno udobje.
 2. M2O-jev ACTIVE RELEASE protivnetni pas zmanjšuje vpliv na ta območja s podporo.
 3. Edinstven protivnetni pas podpira ahilovo tetivo in razbremeni pritisk okoli pete.
 4. Materiali z aktivnim sproščanjem, ki zmanjšujejo vonj, zagotavljajo antibakterijsko vlaženje proti suhim stopalom in maksimalno udobje.
 5. Olefin / najlonske preje zagotavljajo vrhunsko kombinacijo udobja in zmogljivosti.
 6. Brezšivni predel na na prstih zmanjšujejo nastajanje žuljev/otišancev, kar zagotavlja največjo zaščito in daljšo nošnjo.
 7. Mrežni šivi pospešujejo odvajanje vlage in zračnost.
 8. Znanstveno zasnovano območje za stopalo vključuje tehnologijo za zmanjšanje zdrsa in pospešuje odvajanje vlage.
 9. Posebej zasnovan sistem za prenos energije in udarcev, ki prenaša udarno cono v energijo.

5 razlogov zakaj bi morali kompresijske nogavice nositi tudi vi

Če ti katera od sledečih situacij zveni znano, potem ti športne kompresijske nogavice lahko zelo pomagajo.

 1. Delo v pisarni oz delo sede
  Nekateri imenujejo mišice v mečah “drugo srce”. To pa zato, ker meča delujejo kot stabilna črpalka med gibanjem in potiska kri iz nog nazaj proti srcu. Če cel dan sediš v pisarni, te mišice niso zelo aktivne, zaradi česar se kri zadržuje v nogah. Kompresijske nogavice so nam seveda v pomoč, a za še bolj celostno krepitev ven npr. sedeče delo večkrat prekini in naredite nekaj vaj, ki poženejo vensko kri po nogah.
 2. Stoječe delo
  Hoja spodbuja cirkulacijo krvi s pomočjo meč, vendar če stojiš v eni poziciji se učinkovitost teh mišic močno zmanjša. Zaradi tega so za delavce v trgovinah, proizvodnji, bolnišničnemu osebju, itd. kompresijske nogavice odlična podpora nogam. Tvoje noge bodo manj utrujene in po službi boš imel več energije. Kljub temu pa ne pozabi ven v času stoječega dela podpreti še z vajami in seveda ustrezno obutvijo – visoke pete zelo zmanjšajo pretok venske krvi navzgor. Dobra pomoč venam je zato tudi bosonoga hoja, ki učinkovito zažene vensko črpalko. Slednjo lahko prakticiramo tudi obuti v »bosonoge čevlje«.
 3. Trening, telovadba, šport vsak dan
  Realno gledano, športne kompresijske nogavice ti ne bodo pomagale, da hitreje pretečete maraton ali izgubite 10 kilogramov. Bo pa tek v športnih kompresijskih nogavicah lažji, manj boleč. Športne kompresijske nogavice učinkovito pa tudi pomagajo pri okrevanju po vadbi in pri zmanjševanju bolečin.
 4. Potujete
  Višje zgoraj smo razložili kako sedenje povzroča zadrževanje krvi v nogah?
  Dolga potovanja imajo enake učinke. Dolgo sedenje med vožnjo z avtom, vlakom, avtobusom ali letalom poveča tveganje za nastanek globoke venske tromboze oziroma krvnih strdkov. Uporaba kompresijskih nogavic je odličen način za preprečevanje tega. Poleg tega pa, ko prispeš na destinacijo, bodo tvoje noge bolj sveže!
 5. Preventiva in boljše počutje
  Kot smo prej omenili, so kompresijske nogavice zelo učinkovite pri zdravljenju bolezni ven, kot so npr. krčne žile. Zato jim nekateri pravijo nogavice za krčne žile. Toda pomembno je poudariti, da kompresijske nogavice niso samo za ljudi, ki že imajo težave z venskim popuščanjem. Dva velika razloga, da nosiš kompresijske nogavice tudi, če nimaš težav, sta preventiva in boljše počutje. Ne verjameš? Ni nam potrebno verjeti na besedo – naredi majhen eksperiment in v službo ali na naslednje potovanje obuj kompresijske nogavice. Zvečer pa primerjaj občutek nog v primerjavi z dnevi, ko jih nisi uporabil.

Če misliš, da so vse kompresijske nogavice staromodne in dolgočasne, se motiš. Kupiš jih lahko iz različnih materialov, različne modele in v različnih barvah. Ne glede na to, ali jih potrebuješ za delo, šport ali potovanje, kompresijske nogavice so elegantne in estetske.

M2O ŠPORTNE KOMPRESIJSKE NOGAVICE IZ AVSTRALIJE KUPI KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Vir: medigo.si – strokovni nasveti in članki

#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor