BOVEC MARATON

O pomenu fizične aktivnosti pri obvladovanju stresa je bilo že veliko povedanega in napisanega. A to velja vedno znova poudariti: fizična aktivnost, gibanje, katerakoli zvrst rekreacije – hoja, tek, kolesarjenje – predstavljajo daleč najpomembnejše orodje v bitki proti stresu. Pojdite na sprehod, tecite deset ali sto ali več metrov. Vzemite si pet minut na dan za raztezanje, izberite si obliko rekreacije, ki vam ugaja. Raziskovalci so ugotovili, da so si ljudje, ki so si vzeli vsaj pol ure na dan za telesno aktivnost, precej zmanjšali stopnjo obremenjenosti s stresom, pozitivno vplivali na raven holesterola, krvnega sladkorja in krvni tlak.

Tek je eden najbolj priljubljenih rekreativnih športov v Sloveniji , kar dokazujejo številne  tekaške prireditve, med drugimi tudi Bovec Maraton. Zakaj… se takoj vprašamo? Ker lahko teče skoraj vsakdo!  Teče se lahko povsod… to je vadba, ki krepi celotno telo in izboljša njegovo vzdržljivost. Tek je ena izmed osnovnih oblik gibanja.

Načrtujete, da bi se udeležili  Maraton Bovec… ne predolgo, kajti september bo kmalu tu. Za uspešen trening in dober rezultat na Bovški maraton 2018 so vam na voljo udobna VIRUS kvalitetna športna kompresijska oblačila.

»Tvoj tek je živ in je legak

ko hod deklet s planine;

in jasna si ko gorski zrak

in glasna si, ko spev krepak

planinske je mladine –

krasna si, hči planin.«

je zapisal Simon Gregorčič v svoji pesmi SOČI.

Vaši tekaški kilometri ob smaragdno zeleni reki Soči bodo, kot je zapisano v pesmi »Tvoj tek je živ in je legak«  lahkotni, sproščeni in užitek vam bo premagovati kilometre v kvalitetnih športnih in kompresijskih oblačilih VIRUS. Čudovita narava v Bovcu in okolici, prelep razgled, ki se vam ponuja na vršace in smaragdno reko Sočo, vrhunska VIRUS športna oblačila, vas bodo preprosto ponesla, kot bi poleteli proti cilju. Kljub temu, da je tek na videz nekaj preprostega, nam sodobna športna znanost prinaša nova dognanja prav z VIRUS športnimi in kompresijskimi oblačili, s katerimi lahko to preprosto gibanje nadgradimo.

#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor