Bosonogi tek – posledice

Bosonogi tek – Kako se je izšlo?

Bosonogi tek – posledice. Žulji. Boleča meča. Boleča stopala…

Sam sem praktično pol leta bos. Po stanovanju skoraj vedno bos, poleti in pozimi. Zunaj, čim je dovolj toplo, da se da hodit bos, da te ne zebe v noge, sem brez obutve. Tako po travi, dvorišču, okoliški sprehodi. Na morju v kampu bos od jutra do večera. Da ne bo kakšnih zgražanj, za na wc se obujem 🙂 Ni mi bilo problem niti 4-5 km peš po precej topli promenadi do mesta. Skratka, da ne dolgovezim in se ne hvalim, nekaj izkušenj v tej smeri sem imel.

Teči sem šel v relativno slabem, predvsem mokrem, hladnem večeru. Na poti še nekaj plundre in precej blata in se več luž. To da je bila podlaga ala PST (kaj je PST sem je zapisano tukaj). Razdaljo pa sem sproti prilagajal oz podaljševal, saj sem se, oz podplati, precej dobro počutili.

Torej rezultat po pretečenih (prvič v življenju) 8km bosonogi tek oz v Skinnersih. Priznam, podplati so bili kar občutljivi dan oz dva. Zelo je pasalo, ko sem stopil na mrzle ploščice, da so se noge malo pohladile. Drugi dan sem bil večino časa v nogavicah po stanovanju. Naj povem, da sem sicer drugače cel dan bos. Tokrat je malo blaženja pasalo 🙂 Žuljev ni bilo nic. Podplati na videz brez posebnosti, vendar kot sem rekel, cel naslednji dan imel nogavice.

Boleča meča…

Meča, ja a ne. To bi bil lahko zelo lušten izziv, če ne bi že tako večji del mojih tekaških podvigov pretekel po prstih oz prednjem delu stopala, da bolj natančno povem. Bosonogi tek te prisili teci po prstih. In priznam. Meča sem naslednje dva dneva lepo čutil. Ni pa kakšne bolečine, zgolj opomin na bosonogi tek.

Pod črto povedano. Sploh ni bilo tako hudo kot sem mislil, da bo. Pravzaprav zelo pozitivno presenečen nad skoraj ničelnimi bolečimi posledicami. Je pa treba povedat #podnapisi , da večji del leta preživim bos. Poleti okoli hise, vrt, krajši sprehodi,… Podlaga ni vazna. Makadam, trava ali vroč asfalt. Kamp na morju, iglice od borovcev, … Skratka, podplati so nekoliko utrjeni in jim tale “bosonogi tek” ni tako tuj.

Ne me vprašat, kaj je pozitivnega, dobrega v tem. Ne vem. Bom se pozanimal. Vam povem, ko izvem. Vem eno, meni je odlično biti bos. Komaj čakam, da pridem domov iz službe in sezujem čevlje in nogavice. Verjetno od tod tudi ideja, da poskusim še s tekom. Bom pa se pozanimal, če je se kaj drugega v tem, kot “sadomazo”, kot si verjetno marsikdo misli 🙂

Na kratko. Začni počasi. Tudi tekel nisi, dokler nisi pošteno se naučil hodit.

Dodaj odgovor