Bosonogi tek

Že kakšno leto ali več sem razmišljal o bosonogem teku. Ideja mi je bila zmeraj všeč, zanimiva, nekaj drugačnega. Vem, da jih je kar nekaj, ki so v tem že stari mački. Da je bosonogi tek svojevrstna disciplina. Pa vendar. V zadnjem letu nisem videl niti enega, ki bi tekel bos, no razen mene in mojih otrok okoli hiše po vrtu. No, razen enega gospoda, ki jo je mahal bos (čisto bos) proti Kamniškem sedlu.

In po naključju, kot da zna stric google brati tudi naše misli, mi lepega dne pokaže reklamo za Skinners-e. Niti nisem dosti razmišljal. Se zapeljem do znanca, ki jih prodaja in vzamem L velikost. Nogo imam 46 in nekaj. So bile kot ulite. Doma v pranje. Malo negativno presenečen, ker so Skinners-i rabili dva dni, da so se posušili. Sicer ne vem zakaj sem čakal, ker sem šel tako ali tako v mokrem tečt, pa še ponoči. Bi bilo vseeno, če bi jih iz stroja takoj obul 🙂 Ker je bila zunaj še plundra od zadnje zapadlega snega, sem obul še DEXSHELL nepremočljive nogavice za tek, ki so tako tanke, da ni bilo težav s prostorom v Skinners-ih. Zapeljal sem se do prvega makadama, ki je kot PST. PST je meni sinonim za zelo lepo makadam sprehajalno pot. Naredim krog, vmes malo zavijem na asfalt in nekoliko grši makadam, pa tudi po neki na pol gozdni, blatni poti. Svoj prvi krog zaključil pri dobrih 8km. Bil sem prijetno presenečen, kako lahkotno je bilo. Čutil sicer podplate in meča. Ja saj res, pri bosonogem teku, si prisiljen teči po prstih. Posledično so meča lepo obremenjena.

Posledice teh prvih 8km v Skinners-ih oz bosonogi tek, pa v naslednjem postu. Moram počakat dan, dva, tri, da vidimo, kakšne bodo sploh posledice 🙂

#ti_SI_VIRUS

1 misel na “Bosonogi tek

  1. Pingback: Bosonogi tek - posledice - SPORTNA-OBLACILA.SI

Dodaj odgovor