Tehnologija STAY COOL – JADE – občutek tradicionalne kitajske finosti, COOL JADE – dokazano ohlaja vaše telo

JADE MINERAL

JADE pomeni srečo in čar v tradicionalni kitajski kulturi. Je simbol moči YING-YANG. Pogosto so ga nosili višji sloji, da so dokazovali svoj status. Je tudi poseben material, ki so ga Kitajci prepoznali kot mineral, ki odganja zlo in prinaša srečo. Še več, je tudi najboljši mineral, ki lahko proizvaja človeško notranjo energijo – chi. Prav tako ima še mnogo drugih pozitivnih karakteristik, med drugim tudi hladi. V eni izmed starodavnih kitajskih zgodb, je kraljica v Tan Dinastiji uporabljala oblačila, v katere je bil vdelan jade mineral, da se je izognila poletni vročini.

V nadaljevanju je predstavljeno poročilo testiranja zmogljivosti ohlajanja

Običajno, ko občutimo material, ki nam daje občutek hladnosti, je to predvsem zaradi vlažnosti tkanine same. Ker ima običajno voda nižjo temperaturo kot površina telesa, dobimo ob dotiku občutek hladnosti. Mikro delci  našega jade minerala, ki se nahajajo v tkanini, pa imajo strukturo, ki omogoča večjo vsebnost vlage in seveda daje občutek hladnosti. Zagotovo bo material s cool jade omogočal bistveno hladnejši občutek katerikoli tkanini. V spodnji tabeli so predstavljeni rezultati:

rezultat cool jade tek na tekaču
rezultat cool jade tek na tekaču

Za testiranje so izbrali moškega, starega 27 let. Teči je moral 4km/uro na sobnem tekaču. Temperatura okolja je bila 28 stopinj, vlažnost pa 60%. Test je bil razdeljen v tri faze. Prva faza, tako-imenovana prilagoditvena faza, v sedečem položaju 10min. Druga faza je trajala 20min z tekom na tekaču. Zadnja faza, faza ohlajanja oz regeneracije, pa je trajala 20 min (sedenje). Tak način testa je najbolj realen.

Več podatkov in podrobnosti najdete na spodnji povezavi http://www.x-breath.com/Products/innovative-fibers/jade-fiber

#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor