Kam na popoldanski izlet?

En, vsaj po našem mnenju, lep predlog za kratek športni izlet. Jošt nad Kranjem, 845mnm. Eno uro zmerne hoje. Štart je iz Rakovice pri Zabukovju, 370mnm, po zmerno označeni poti. Sicer pa sem pa tja koga srečaš, pa vprašaš kam. Malo preveriš tudi na hribi.net.

Pot je luštna, bilo je ravno po dežju, zato je bilo na nekaterih delih malo blatno, pa nič pretresljivega. Že vmes nekaj prav lepih razgledov na Kranj in okolico. Vrh pa res čudovit.

Ker smo bili prejšnji vikend na Šmarni gori, smo seveda primerjali. Dolžina poti tam tam, višinske razlike pa je tu cca 100m več. Priljubljenost med pohodniki – enaka. Samo s to razliko, da je je na Joštu manj ljudi, procentualno gledano na prebivalstvo Kranja, pa je po našem mnenju na Joštu toliko ljudi, kot jih je na Šmarni gori glede na populacijo Ljubljane. Razgledi odlični. Super lesena terasa za male otroke (tudi tobogan). Vse kulinarike nismo preizkusili, vendar kava in “vitamini” so bili odlični. Ampak sklepamo, da mora biti tudi ostalo odlično. Kar nekaj ljudi je jedlo nedeljsko kosilo.

Na vrhu smo ugotovili, da smo si izbrali najmanj priljubljeno izhodišče. Namreč srečali smo samo en par na poti gor in dol, kar sicer niti ni tako slabo 🙂 Res pa je, da težko kakšnega vprašaš kam zaviti, levo ali desno. Pa greš pač po instinktu. Prav veliko tako ali tako ne moreš faliti, ker je videti, da gre vse proti vrhu.

In ker smo bili ravno v času najlepših češenj, smo si privoščili še te. Nismo rabutali, samo tiste, ki so bile na tleh, smo pobrali.

Priporočamo Jošt in češnje 🙂

 

#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor