Fotografski utrinki iz Bovca – Dolina Soče – kolesarski izlet

Med sprehajanjem po Bovcu in njegovi okolici, ob reki Soči, so nastale tele čudovite fotografije. Bovec leži v zgornjem delu doline Soče, kjer se cesta razcepi na dva dela. En del vodi proti Italiji, prelaz Predel in pa na znamenito kolesarsko točko, z najvišje ležečo asfaltirano cesto, Mangartsko sedlo. Drugi del ceste pa se začne postopoma vzpenjati proti Vršiču, vse do nadmorske višini 1.611m in vas nato z izjemnimi razgledi popelje do Kranjske Gore.

Tako lahko kolesarski navdušenci, z nekaj več moči v nogah in ob pomoči kvalitetnih športnih oblačil VIRUS 🙂 startate v Bovcu, se povzpnete na Vršič, Kranjska Gora, nato pa proti Ratečam in Italiji, kjer se v Trbižu usmerite proti Predelu (Cave del Predil). Vmes, kmalu za slovensko italijansko mejo se obvezno ustavite pri Laghi di Fusine oz Belopeških jezerih. Kmalu po začetku spusta iz Predela proti Bovcu, cca 1km, se lahko vsi, ki vam je ostalo še kaj moči, usmerite levo na cesto na Mangart. Ko se boste začeli vzpenjati, vam ne bo žal, ko prispete do vrha. Nato sledi še čudovit spust nazaj do Bovca.

Dostop do Bovca: najlažje, in verjetno tudi najceneje z vlakom iz Ljubljane do Bohinjske Bistrice kjer vas vlak zapelje čez tunel do Mosta na Soči. Od tam pa po dolini navzgor do Bovca. Lahko že s kolesom, ali pa avtobusom.

Skok v trgoivno po VIRUS ŠPORTNI MODRČEK
#ti_SI_VIRUS

Dodaj odgovor